Gratis voorbeeldbrief aan verzekeraar over aansprakelijkheid autoschade

Ben je slachtoffer van een auto-ongeluk? Dan mag je blij zijn dat je er redelijk goed af bent gekomen. Kijk je verder, dan is er wel schade aan je auto ontstaan. Die schade kun je bij de verzekeraar van de tegenpartij claimen dor het sturen van een gratis voorbeeldbrief aan verzekeraar over aansprakelijkheid autoschade. Kern van de gratis voorbeeldbrief aan verzekeraar over aansprakelijkheid autoschade gratis is dat je hem aansprakelijk houdt voor de schade. Praat ondertussen al bij met de agent van je rechtsbijstandverzekering bij.

Download voorbeeldbrief aan verzekeraar over aansprakelijkheid autoschade gratis

Heb je nu een conflict maar nog geen rechtsbijstandverzekering? We kunnen samen jouw persoonlijke conflict of probleem bespreken, gratis en vrijblijvend. Klik hier voor een gratis adviesgesprek met een advocaat, jurist of mediator

Vul Europees schadeformulier in

Is het auto-ongeluk de schuld van een ander, dan kun je die ander via de verzekeraar aansprakelijk stellen en vragen om een vergoeding van de schade. Belangrijk is dat je altijd het bekende Europese schadeformulier invult na het ongeval en die naar je eigen verzekeraar stuurt. Soms stelt jouw eigen verzekeraar vervolgens de tegenpartij aansprakelijk. Is dat het geval, dan hoef je dus zelf geen brief meer te sturen. Een en ander hangt af van jouw verzekering. Ben je zelf (ernstig) gewond, neem dan meteen contact op met de contactpersoon van je rechtsbijstandverzekering.

Lijst met schade en nog te verwachten schade

Je voegt bij de brief een lijst met de geleden schade toe en een lijst met schade en kosten die je nog verwacht. Bovendien leg je uit wat de reden is waarom jij van mening bent dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade die geleden is. Geen reactie? Neem dan met je rechtsbijstandverzekering vervolgstappen. Heb je nog geen rechtsbijstandverzekering? Op dit platform kun je de verzekeringen met elkaar vergelijken en sluit je bovendien meteen een verzekering af.

Als autorijder is een rechtsbijstandverzekering aan te raden

gratis voorbeeldbrief aan verzekeraar over aansprakelijkheid autoschade

Alleen al voor je portemonnee is het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering een prima idee. Een verzekering heb je al voor slechts een paar euro per maand, een advocaat kost je zomaar 150 euro per uur. Met het inschakelen van je rechtsbijstandverzekering heb je uitstekende juridische ondersteuning. Die wetenschap neemt vaak al een groot deel van jouw stress en spanning weg. Bovendien voorkom je een snelle achterstand in een zaak als blijkt dat de tegenpartij wel en jij geen juridische hulp ingehuurd hebt.

Nu een conflict maar nog geen verzekering? Bel voor juridisch advies:

088 600 28 24 (gratis)

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo