Geschil over pensioen

Werkgever zijn niet bij wet verplicht om de werknemers pensioen toe te zeggen Toch bestaan er in de regel wel afspraken tussen werkgevers en werknemers, afspraken die vastgelegd zijn in de CAO. Een geschil over pensioen kan altijd ontstaan. Vanwege de complexheid van de materie is het verstandig om bij een geschil over pensioen meteen juridische bijstand van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Een geschil over pensioen kan zomaar ontstaan

Zegt een werkgever pensioen toe, dan geldt er voor de werkgever een verplichting om pensioen te realiseren voor de werknemer. Vaak biedt de werkgever een zogenaamde aanvullende pensioenregeling, dit ter aanvulling van de AOW uitkering die werknemers ontvangen wanneer zij met pensioen gaan. Is dat aan de orde, dan betaalt de werkgever vaak twee-derde deel en wordt het overige deel maandelijks ingehouden op het salaris van de werknemer.

Schakel meteen de rechtsbijstandverzekering in bij een geschil over het pensioen

Wist je dat je als werknemer wel degelijk afstand kunt doen van het recht om pensioen op te bouwen? Wist je dat dit niet kan als pensioendeelname verplicht is? Verder is het nog goed om te weten dat dan geen afstand gedaan kan worden van een al opgebouwd pensioen. Zie hier; ingrediënten voldoende de een geschil over pensioen kunnen veroorzaken. Mocht dit voor jou aan de orde zijn, schakel dan meteen juridische ondersteuning vanuit de rechtsbijstandverzekering in. Dan weet je in elk geval zeker dat jouw zaak in goede handen is.

Vergelijk her de aanbieders van de verzekeringen met elkaar

Op deze website lees je onafhankelijke informatie over de juridische hulp die je kunt krijgen. Je kunt hier eveneens de verschillende aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken.  Door dat te doen, kies je altijd precies de juiste verzekeraar met de voor jou beste voorwaarden. Vergeet je niet voor de aanvullende module ‘werk’ te kiezen?

Wat doe je bij een geschil over pensioen?

Heb je een geschil, dan doe je er verstandig aan om meteen de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Doe dit als er ineens andere afspraken gelden dan zoals die in de arbeidsovereenkomst opgenomen zijn bijvoorbeeld.

Is deelname aan het pensioen verplicht?

IN principe net, mits dit in de CAO is opgenomen. Bij twijfel kun je maar beter meteen de rechtsbijstandverzekering inschakelen. Dan weet je dat jouw zaak in professionele handen is.

Waarom check je altijd de website Rechtsbijstandverzekering.nl?

Omdat je op deze website alle mogelijke informatie ver deze verzekering kunt vinden. Bovendien kun je hier de verschillende verzekeraars snel en gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zo maak je altijd de voor jou beste keuze.

5/5 - (6 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo