Erfdienstbaarheid

De kwesties die gaan over erfdienstbaarheid zijn doorgaans lastige kwesties. Mocht je in een situatie komen dat je met erfdienstbaarheid te maken krijgt, schakel dan als consument altijd meteen de rechtsbijstandverzekering in. Bij dergelijke kwesties kun je namelijk wel wat juridische ondersteuning gebruiken.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Erfdienstbaarheid en het heersende en het dienende erf

We spreken van erfdienstbaarheid als een stuk grond (het dienende erf) ten behoeve van een ander stuk grond (het heersende erf) met een last wordt bezwaard. Concreet betekent dit dat de eigenaar van het dienende erf gedeeltelijk wordt beperkt in zijn eigendom. Een veel voorkomend voorbeeld van erfdienstbaarheid is het recht op overpad. In dat geval dient de eigenaar van het dienende erf toestaan dat de eigenaar van het heersende erf gebruik maakt van zijn grond.

Bijvoorbeeld recht op overpad

Erfdienstbaarheid kan aan de orde zijn als dit bijvoorbeeld de enige manier is om bij het huis van de eigenaar van de heersende grond te komen. De eigenaar van het dienende erf kan eventueel een vergoeding krijgen voor het toestaan van erfdienstbaarheid. Dit dient dan wel in de vestigingsakte opgenomen te zijn. En precies dat kan reden zijn dat er gedoe ontstaat rondom de kwestie erfdienstbaarheid. Heb je ermee te maken als consument? Schakel dan de rechtsbijstandverzekering in.

Hier lees je alles over de rechtsbijstandverzekering

Kies je voor een rechtsbijstandverzekering, dan weet jij je altijd verzekerd van de beste juridische ondersteuning op het gebed van financiën, wonen en werken. In bepaalde gevallen mis je zelf de kennis van zaken om een geschil op te lossen. Om die reden is het dus zeer verstandig om een dergelijke verzekering af te sluiten. Als je meer wilt weten over alles wat met de rechtsbijstandverzekering te maken heeft, dan kun je de informatie die je her op deze website vindt eens goed doorlezen. Dan weet je echt alles. Bovendien kun je op deze website de verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering aanbieden goed en gemakkelijk met elkaar vergelijken.

Wat is precies erfdienstbaarheid?

Als consument kun je te maken krijgen met erfdienstbaarheid. Dut is het geval als een stuk grond ten behoeve van ander stuk grond met een last wordt bezwaard. Voorbeeld hiervan is wel het bekende recht op overpad.

Wat heeft een rechtsbijstandverzekering je te bieden?

Kies je voor een rechtsbijstandverzekering, dan kies je voor de beste juridische ondersteuning. Dit bij kwesties als schuldsanering aanvragen en misleiding bijvoorbeeld.

Waarom check je altijd eerst Rechtsbijstandverzekering.nl?

Omdat je hier alles leest over deze verzekering. Ook kun je meteen de verschillende aanbieders van deze verzekering hier goed en eenvoudig met elkaar vergelijken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo