Rechtsbijstandverzekering bij autoverzekering

In ons land is het afsluiten van een autoverzekering verplicht. Bij de reguliere autoverzekering kun je allerlei aanvullende verzekeringen afsluiten. Hoewel deze verzekeringen geen verplichtend karakter hebben, kan het afsluiten van bijvoorbeeld de rechtsbijstandverzekering auto bijzonder verstandig zijn. Je kunt de verschillende vormen van de rechtsbijstandverzekering op deze website met elkaar vergelijken.

Rechtsbijstandverzekering bij autoverzekering biedt  dekking voor gerechts- en advocaatkosten

Kies je voor een rechtsbijstandverzekering bij autoverzekering krijg je ondersteuning bij de schuldvraag die ontstaat na een ongeluk waarvoor iemand anders verantwoordelijk is. Die ondersteuning krijg je eveneens als er andere juridische conflicten ontstaan in het verkeer. Omdat een ongeluk in een klein hoekje zit – en zeker in het verkeer- is het verstandig te kiezen voor een rechtsbijstandverzekering auto. Juridische hulp is dan allesbehalve een overbodige luxe. Door het afsluiten van de verzekering ben je niet alleen gedekt voor de kosten van deskundigen en getuigen, er is eveneens dekking voor gerechtskosten en advocaatkosten.

Als je de tegenpartij aansprakelijk wilt stellen

Je krijgt juridische bijstand bij een rechtsbijstandverzekering auto als je de tegenpartij aansprakelijk wilt stellen. Stel je wordt aangereden en hebt daar zelf geen schuld aan. Dan is het zaak de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Met juridische hulp is het prima mogelijk dit te doen voor zowel letsel- als materiele schade. Wordt de tegenpartij als schuldige aangewezen, dan kun je de schade verhalen.

Ook ondersteuning bij conflicten met de autogarage

De rechtsbijstandverzekering auto kan je eveneens helpen bij het aantonen van onschuld. De tegenpartij kan jou aansprakelijk stellen voor een botsing. Samen met de expert van de rechtsbijstandverzekering auto kun jij je onschuld verdedigen. Voorts kan de rechtsbijstandverzekering auto hulp bieden bij het berekenen van de schade. De expert maakt dan een berekening van de opgelopen schade. Dat geldt dan voor zowel de huidige schade als de eventueel nog komende schade in de vorm van inkomensverlies. De aanvullende verzekering kan eveneens hulp bieden bij conflicten met de autogarage. Er kan dan sprake zijn van een conflict over de aankoop van een auto of over te plegen onderhoud. Let wel, deze ondersteuning kan alleen geboden worden als de garage aangesloten is bij de Bovag.

Rechtsbijstandverzekering auto of de module Verkeer

De rechtsbijstandverzekering auto is een aparte dekking die je af kunt sluiten bij de autoverzekering. Je kunt bij de algemene rechtsbijstandverzekering echter ook kiezen voor de module Verkeer. Die je dat, dan krijg je juridische ondersteuning als sprake is van schade na een ongeluk in de auto, de motor, de fiets en ook als voetganger. Omdat de voorwaarden tussen de verschillende verzekeraars wat betreft de module Verkeer nogal verschillend zijn, is het verstandig de verzekeraars hier op rechtsbijstandverzekering met elkaar te vergelijken. Let bij het afsluiten van de verzekering goed op wie er allemaal verzekerd zijn, of er dekking is in Nederland, Europa of er sprake is van een wereldwijde dekking en of het verhalen van schade op de tegenpartij gedekt is.

Vergelijk de rechtsbijstandverzekeringen

Check verder op deze website of de kosten volledig of deels vergoed worden, of er ook dekking is voor conflicten over het eigendom van de auto en of er ook dekking is wanneer er iets gebeurt als je in een huurauto of op een andere manier met vervangend vervoer onderweg bent.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

 

Wat is een rechtsbijstandverzekering bij autoverzekering?

Kies je voor een rechtsbijstandverzekering bij autoverzekering, dan krijg je juridische ondersteuning bij conflicten die kunnen ontstaan bij het besturen van en het in het bezit hebben van een auto. Dat gaat van botsing tot kwesties over het onderhoud van de auto.

En wat is dan de module Verkeer?

De rechtsbijstandverzekering autoverzekering sluit je vaak af bij je autoverzekering. De module Verkeer gaat verder en biedt ook ondersteuning als jij je als fietser of te voet in het verkeer begeeft.

Hoe vind je de beste rechtsbijstandverzekering?

Die vind je door hier op rechtsbijstandverzekering.nl de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Kijk wel breder dan alleen naar de prijs, maar check ook goed de polisvoorwaarden.

4.9/5 - (34 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo